Werkwijze

1. aanmelden
2. kennis maken
3. afspraken maken
4. therapie
5. tussen evaluatie
6. eindevaluatie

Ervaring:

“Ik was steeds zo boos en geïrriteerd maar wist niet precies waardoor dat kwam. Door de opdrachten die Barbera mij gaf heb ik meer inzicht in mijzelf gekregen. Ik heb mijn boosheid een plek kunnen geven. Mijn gevoelens mogen er nu zijn en ik heb het gevoel dat ik weer een plek kan innemen in de maatschappij. Barbera heb ik ervaren als een luisterend oor, menselijk, zonder oordeel. Ze maakte het veilig waardoor ik aan de slag kon met mijn blokkades. De therapie bij Barbera heeft me heel veel rust gegeven”.

Ulke, 42 jaar

1. Aanmelden
Wanneer je je aanmeldt, neem ik per mail contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek kan individueel plaatsvinden of samen met je partner. Minderjarige jongeren hebben toestemming van ouders/verzorgers nodig.

2. Kennis maken
Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we samen wat de klachten zijn en wat ik voor jou zou kunnen betekenen.

3. Afspraken maken
We maken afspraken over de doelen en de verwachte duur van de behandeling. Ik streef ernaar om een behandeling “zo kort als mogelijk en zo lang als noodzakelijk” te laten duren.

4. Therapie
De eerstvolgende afspraak starten we met de therapie. Deze duurt 60 minuten voor een sessie beeldende therapie en 60-90 minuten voor een NEI sessie.

5. Tussen evaluatie
Na zes sessies evalueren we om te kijken hoe het gaat. Van te voren schrijf ik een evaluatieverslag, deze bespreken we dan. Bij jongeren zijn bij dit evaluatiegesprek in principe de ouders en/of verzorgers aanwezig. We bespreken o.a. of de gestelde doelen behaald zijn. Als dit zo is dan kunnen we samen besluiten om de therapie af te sluiten.

Het kan ook zijn dat er andere doelen bij zijn gekomen. Dan kunnen we in overleg afspreken om verder te gaan.

6. Eindevaluatie
Wanneer de therapie beëindigd wordt, schrijf ik, als dit wenselijk is, een eindverslag over het verloop van de therapie. Dit eindverslag stuur ik naar je op.

 

Kun je wel wat hulp gebruiken? Stuur me gerust een mail of stuur me nu direct een WhatsApp, dan bespreken we samen hoe ik je kan helpen.