Beeldende therapie in Amersfoort

Ik geef beeldende therapie aan jongeren en volwassenen in Amersfoort en omstreken. Ik ben gespecialiseerd in problemen als gevolg van trauma (groot en klein trauma) en verlies.

Omdat er weinig woorden nodig zijn, is beeldende therapie heel geschikt als je moeite hebt om over jezelf of over  je problemen te praten. En als je veel in je hoofd zit, of als je juist véél praat en geneigd bent om je gevoelens weg te redeneren.

Je hoeft niet goed te kunnen tekenen of ervaring te hebben in het werken met beeldende materialen.

Ik geef naast individuele therapie ook groepstherapie in de vorm van trainingen. Een combinatie hiervan is ook mogelijk wat nog meer verdieping kan geven.

Lees hier voor meer informatie over de groepstrainingen.

Ervaring:

Door beeldende therapie heb ik mezelf kunnen uiten waardoor gevoelens die al heel lang vast zaten, er uit konden. Ik voel me vrijer en opgeruimder. Barbera is een integer en warm mens. Door haar stimulerende en oordeelloze houding voelde ik me veilig om dit proces aan te gaan. Ik kan het iedereen van harte aanraden.

Wilma, 38 jaar.

Jongeren en volwassenen

Voel je je onbegrepen, eenzaam of alleen?  Vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven of om voor jezelf op te komen? Voel je je soms zo ontzettend moe dat je niet meer weet hoe je alles draaiende moet houden? Heb je iets meegemaakt in je leven wat je nog steeds achtervolgt? Maar wil of kun je er niet over praten? Dan is beeldende therapie er voor jou.

De oorzaak van deze klachten kan in het hier en nu liggen en/of in het verleden. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, zoals bijvoorbeeld traumatische gebeurtenissen of verlieservaringen.

Doordat in de beeldende therapie het voelen, denken en het handelen (het doen) worden aangesproken op het moment dat je iets maakt, kom je weer in contact met je eigen gevoelens, je handelingen en je gedachtes. Daardoor leer je patronen herkennen waardoor je inzicht krijgt in je eigen handelen en ontdek je nieuwe manieren om met de dingen waar je tegen aan loopt, om te gaan. 

Binnen het beeldend werken maken we gebruik van verschillende materialen zoals verf, karton, papier, potloden, krijt, klei, speksteen. Het is niet nodig om creatief te zijn en ervaring met het werken met beeldende materialen is niet een vereiste.

Wil je meer weten wat ik voor je kan betekenen? Mail me of stuur me direct een WhatsApp bericht.

Beeldende therapie kan helpen bij o.a. de volgende problemen:

  • Je vindt het moeilijk om te praten over je gevoelens;
  • Je bent hooggevoelig en weet niet hoe je hier mee om kunt gaan;
  • Je voelt veel verdriet of boosheid;
  • Je vraagt je af wie je bent?
  • Je hebt te maken gehad met een vorm van verlies (bv scheiding, overlijden dierbare/huisdier, verhuizing, baanverlies);
  • Je hebt steeds terugkerende negatieve gedachten;
  • Je voelt je erg gespannen;
  • Je voelt je somber of depressief;
  • Je hebt moeite om je eigen grenzen aan te geven;
  • Je ervaart lichamelijke klachten zonder medische oorzaak zoals buikpijn, vermoeidheid, hyperventilatie, vastzittende schouders of nek, slaapproblemen.

Heb je hulp nodig? Stuur me een mail of direct een bericht via WhatsApp