NEI therapie

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte emoties en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen.

Met NEI ga je op zoek naar de oorsprong van de disbalans die tot je klachten heeft geleid en herstelt de balans.

Hierdoor laat je oude patronen  los, waardoor symptomen zoals fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten verdwijnen.

Lange praatsessies zijn niet nodig. Ook is het niet nodig om naar trauma’s terug te gaan. De kracht van NEI is dan ook dat je snel tot de kern van het probleem komt.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Mail of stuur me een WhatsApp bericht.

Ervaring:

“Al zolang ik me kan herinneren was ik bang voor grote uitgestrekte ruimtes. Maar ik had geen idee waardoor dat kwam. Toen raadde iemand me aan om dit thema aan te pakken door middel van NEI therapie. Ik wist niet wat het was maar was wel nieuwsgierig.

Het was heel bijzonder. De NEI sessie heeft me geholpen de blokkades die ervoor zorgden dat ik bang was voor grote ruimtes, los te laten. En, het heeft geholpen. Ik heb laatst een lange wandeling van 1,5 uur! over het strand gemaakt en ik had nergens last van.

Ik ben heel dankbaar dat ik in aanraking gekomen ben met NEI en dat ik Barbera gevonden heb. Ik kom zeker terug als ik tegen iets anders aanloop.

Manon, 42 jaar, NEI therapie

Het onbewuste, bewust maken

NEI is ontwikkeld door de arts Roy Martina. Het is ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met o.a. NLP en Oosterse Geneeswijzen. NEI bestaat in zijn huidige vorm ruim 25 jaar in Nederland. 

NEI is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als onverwerkte emotie. Hierdoor kan er sprake zijn van incongruentie tussen het bewustzijn en onderbewustzijn. Zo ontstaat er een disbalans wat er toe kan leiden dat we minder goed gaan functioneren.

Hierdoor kunnen er symptomen of klachten ontstaan welke weer resulteren in stress dat uiteindelijk via de geest zijn invloed heeft op het fysieke lichaam. Elke emotie die niet wordt verwerkt blijft onbewust zijn invloed uitoefenen.

Waar kan NEI bij helpen?

Ongewenst Gedrag:
Je wilt het één maar doet het ander. Je acties zijn niet congruent met wat je eigenlijk wilt. Bijvoorbeeld: Je wilt stoppen met roken maar het lukt je niet, je wilt zelfverzekerd overkomen maar bij discussies laat je niet horen dat je er bent.


Ongewenst Gevoel:
Je wordt ‘overvallen’ door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, boosheid, eenzaamheid. Wat vaak leidt tot:  leer -en concentratie-problemen, stress of slapeloosheid.

Fysieke Klachten:
Ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals: hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out en andere chronische klachten.

Andere “problemen”, zoals:
Dyslexie, concentratieproblemen, niet zwanger kunnen worden, uitdagingen in de zwagerschap, etc.